22 Mart 2016 Salı

Biri Kıyıköy mü Dedi?






Kıyıköy'de neler var? Gitmeye değer mi? Bakalım birlikte görelim.

Bugün Kıyıköy'deyiz. Kıyıköy Kırklareli Vize ilçesine bağlı bir sahil kasabası. Konaklamanız için öyle pek büyük tesislere sahip değil ancak onu güzelleştiren ve kendine has kılan da aslında bu yapaylıktan uzak oluşu.Sahil tarafında çadır kurup kamp yapabileceğiniz bir alan var.Hemen önünde dere onun arkasında da enginlere ulaşan bir mavilik.Sağ tarafta bir kayalık var ve bu kayalığın tepesine çıktığınızda hem dereyi, dere üzerindeki kayıkları hem de alabildiğine maviyi bir arada seyretme zevkine erişebiliyorsunuz.


Eğer İstanbul'dan gidecekseniz 2,5 saatte ulaşabilirsiniz buraya.Ancak size önerim öyle uzun bir tatil planlamamanız burada.Çünkü başında da dediğim gibi küçücük bir yer burası uzun süre burada kalmak aldığınız tadı azaltabilir.


Bu güzel yerin girişinde surlar karşılayacak sizi bu da sanki eski çağlardan bir kasabaya giriyor hissi uyandıracak sizde.Kasabanın içinde çok eski ahşap ve taş evler bulunmakta bunların çoğu mübadeleden önce burada yaşamış olan rumlardan kalma.

Ayrıca Aya Nikola Manastırı da buradadır.Bu manastır kayaların içine oyularak oluşturulmuş ve kaya manastırlarının en iyi örneklerinden biri.Manastırın girişindeki kapı kilidinin altında Yunan harfleriyle oyularak ''O Ayios Nikolaos'' yazılmış.Manastırın M.S 6.yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.Manastırın sadece bir kere 1870'li yıllarda onarım geçirdiği bilinmekte.İçerisindeki oymacılık o kadar ustaca yapılmış ki günümüze kadar hiç bozulmadan gelebilmiş.Manastırla ilgili kanlı gelin diye bir efsane de var ama doğruluğunu oraya gittiğinizde güvenlikçi abiye sorup öğrenebilirsiniz :

Ama inanın bana o yemyeşil yolları gördükten sonda henüz Kıyıköy'e varmadan iyi ki gitme kararı almışız diyeceksiniz.Hele oraya gidip o güzel yollarda yürüyüp tarihi kokladıktan, ardından da çok makul bir fiyata kendinize balık ziyafeti çektikten sonra bana teşekkür edeceksiniz :)








03.04.2003 22:15 ~ 23:30 rhaidestianos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder