21 Mart 2016 Pazartesi

Çatalca İnceğiz Mağaraları


İnceğiz mağaraları nerede? Nasıl gidilir?Neler yapılabilir?


Bugün size kendi memleketim olan ve çok uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Çatalca'daki İnceğiz Mağaralarından bahsedeceğim.Buraya ulaşmak hiç de zor değil Çatalca şehir merkezine sadece 45 kilometre uzakta ve bildiğiniz gibi ormanı bol denizi bol temiz havası bol bir yer.İstanbul'un en yeşil ilçesi olduğunu ben değil eldeki veriler söylüyor :)










İnceğiz mağaraları M.S 4.ya da 5. yüzyıl başlarında hristiyanlığı yeni kabul etmiş insanlar tarafından Maltepe bölgesinde iskanın son bulması nedeniyle suya yakın olan ve hava koşullarının da gayet uygun olduğu bu bölgede yapılandırılmıştır.Kalker bir bloğun içine 4 katlı olarak oyulmuştur. İçerisinde bir kilise, kaya içine oyulmuş mezar yeri ve vaftiz teknesi olarak kullanıldığı düşünülen bir çukur bulunmaktadır. Üst katlara kayalara oyulmuş merdivenlerle çıkılmaktadır. İkinci katta yer alan kilisenin tavanında büyük bir haç motifi vardır.Ayrıca bu tarihi bölgede göl kenarında bir piknik alanı da var ve burada kendiniz dışarıdan getireceğiniz malzemelerinizle mangalınızı yapıp topunuzu oynayıp ipinizi atlayabiliyorsunuz. Üstelik mağara ve piknik alanı girişi için ayrıca bir ücret ödemenize gerek de kalmıyor. Sadece alana girerken araç başına cüzi bir rakam talep ediliyor (2 sene önce 10 liraydı sanırım).



Bu arada eğer yaz aylarında gitmek istiyorsanız erken saatlerde orada olmanızı öneririm zira öğle vakitlerinde piknik alanlarında yer bulmak pek de kolay olmayabiliyor.Bu arada eğer ben mangalımı kendim yapmakla uğraşamam öyle oturacak yer mer de arayamam diyorsanız alan içerisinde bir restaurant da var ilginize :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder